pühapäev, 3. aprill 2016

4. Päev: Les Chapieux - Rifugio Elisabetta 15km, kõrgeim punkt 2516m Tõusumeetreid 1004m

Sellises väikeses telgis magamine tahab natuke harjumist, öösel kondenseerub väljahingatav õhk telgi lakke ja seintele, hommikul ärgates oled nagu märjas kilekotis. Veemärgis sündinuna peaksin olema omas elemendis aga natuke ebamugav on niiskete linade vahele pugeda.
Täna on siis see päev kui peab peale lõunat hakkama hõikama vastutulijatele Ciao, just parasjagu harjutame, Elmol tuleb ikka tsau ja tsauhh, samas, suht sarnane ju ja ega vanale koerale uusi trikke enam ei õpeta !
Hommikuvõimlemiseks on kergelt tõusvas joones 5 km kõmbitud ja algab siis tänase päeva ronimine 3 tundi päris terava nurgaga ülesse ja distantsi tõusul 5 km.
Siis veel edasi 5km mäest alla ja majutusasutus...loodame, et on vabu kohti ka, me ju ette ei broneerinud midagi.
Levi pole siiani, ei saa lugejatele teatada oma seisukorrast, olukorrast ja asukohast ! 
Nu näis, äkki mäe otsast haagib juba itaalia levi !
Jähuuu, mägi alistatud, 5km ja tõusumeetreid kogunes pea 800m, jõudsime Col de la Seigne tippu 2516m, siit edasi saab ainult alla, mõned klõpsud ja minek, majutusasutusse rifugio Elisabetta.
Mäkke astudes tuli ikka ja jälle mõttese, et kui tasane on Viljandi järve ümber olev terviserada ja kui sile on Eestimaa !
Üle jupi aja saime kõndida siledat teed, lausa 2km ja lõppu ikka väike "jõhvikas",et rifugiosse jõuda tuli veel ülesse ronida, 60-70m suht terava nurgaga, ma lausa puhkasin korra, nagu järve äärest teisele kirsimäele. Vaated on super, panen kohe klõpsud juurde. 
Saime varakult õhtale, juba kell neli aga peale neid päevi kulub pikem puhkus ära, me ju tulimegi siia puhkama ! Täna pole telkide ja pottide-pannidega mässamist, ainult nii palju, et viskame magamiskotid ja pestud riided terassi käsipuudele kuivama, need on kondentsist päris nätsad juba. 
Majutus maksab siin 45€ koos õhtu ja hommikusöögiga, magamine naril, a'la silgud pütis, nii umbes 20 inimest ruumis, kolmekorruselises "riiulis", saab lõbus olema...loodan, et rahvas on kiire uinuja, sest olen väsinult super norskaja !!
Nii, oleme nüüd Elmoga pestud ja kammitud, võiks isegi alla külasse discole minna aga teine kord vast, õhtusöök jookseb peale ja seda luksust, peale neid makaronidega prassimisi, me küll mööda lasta ei taha, äkki antakse lihagi !
Täna hommikul panin kuklakaitsega nokatsi pähe, eile kõrbes kael nii ära, et isegi kärbsed ei saanud enam maanduda, kõrvetasid jalad ära !!
Napsame mõned õlled ja naudime vaadet, äkki pärast kriban veel korra.
Homme on sisuliselt laskumise päev, tõuseme ainult 460m ja laskume 1560m, nagu kohalikud ütlevad....jalutuskäik looduses koos perega !!




























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar