pühapäev, 3. aprill 2016

5. Päev: Rifugio Elisabetta - Rifugio Bertone 18km, kõrgeim punkt 2430km Tõusumeetreid 460m Laskumist 1560m

Uni oli super, teiste kohta ei oska öelda, aga magasime kella seitsmeni. Elmo ütles, et kontsert käis korralik, kõik toa nurgad said norskamisega kaetud, vist oli kogu seltskond väsinud !
Hommikusöök oli väga lihtne, süsivesikute rikas ja maitsev, kohv oli hea. Erinevalt teistest majutusasutuste hommikusöökidest puudusid siin laualt erinevad juustu, liha-ja munatooted, oli sepikut, saia, kooke, moosi ja või, väga kerge on astuma hakata.
Päris mõnus on, üle mitma päeva, alustada matka laskumisega. 
Hommikusöögilauas soovitati külastada ühte liustikku, mis jääb põhitrassist vaid 15 minuti tee kaugusele. No ikka läheme ja vaatame, kunas siis veel siia satume!
Ronisime siis sinna nö. liustikuni, no parem oleks see nali tegemata jätta olnud, mööda lahtiseid kive püstloodis ülesse, suured seljakotid seljas, mina kõhklesin küll, et kas siit tagasi ka pääseb, kui siis tagumiku peal aga mis tast alles jäänud oleks peale sellist "vastlasõitu". Lõpuks ülesse jõudes läks teiseltpoolt sama järsult alla ja all oli lihtsalt suur auk, mille põhjas paar jää tükki. Üks alt juurde saabunud papi seletas itaalia-prantsuse-inglise keeles, et näh....ära sulas ja nii nad käivadki liustikust alles jäänud auku uudistamas, kus juures kaardil on liustik veel olemas aga andmed kaardil on aastast 2003, vot. 
Paras nikerdamine oli aga alla saime ja kohe leppisime kokku, et rohkem alpinismiga sellel reisil ei tegele, katsume trassil püsida ja tervelt koju jõuda !!
Alla pusides saime osa ka kohalikust faunast, punt mägikitsesid 5m peal, vist ei olnud jahihooaeg veel, et nii julgelt meid uudistasid.

Tere Courmayeur...hull allamäge tulek, esimene ametlik vill ka õnneks on väljaõppinud spetsialist kaasas sellisteks puhkudeks !!
Oleme nii vara kohal, et peaks "Raimot" tegema (st. Courmayeur'ist läbi põrutama ja varusid mitte täiendama) ja veel edasi minema, oleks homme hommikul natuke lihtsam.
Hetkel ootame ühes varjualuses S-Marketi avamist, et veidi varusid täiendada.
Matka selgroog hakkab murduma aga lõpp tundub veel päris kaugel, päike on hetkel seniidis ja temperatuur varjus 26 kraadi.

















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar