esmaspäev, 4. aprill 2016

9. Päev: Champex - Col de la Forclaz 16km, kõrgeim punkt 2040m Tõusumeetreid 742m Laskumist 682m

Eilne õhtu jäi väga lühikeseks, nagu viimase postituse tegin, kuskile panin ühe like ka, telefonile akupank järgi ja oligi hommik!!
Tõmbasime und ikka hästi, 12 tundi jutti, isegi see ei häirinud , et "koobas" oli niiske veidi !!
Potid pannid tulele ja maitsev hommikusöök nagu niuhti tehtud.
Elmo käis tiiru sanruumides ja seal mingi vennike uuris, et kus siin hommikusööki antakse, ütlesin, et mina võin teha aga kes selle pingutuse kinni maksab!
Liigume vaikselt mäe suunas mööda külakesi, ühes kohas oli tehtud aiakene, sik-sakiline, et inimene pääseb läbi aga loomad mitte. Elmo läks ees ja kirus...seljakott jääb kinni, mina tagant, mis kott, mul õlad jäävad kinni, vahe oli nii kitsuke, et mees läbi ei mahu.
Nüüd väike coca paus ja siis mäge võtma ! Elmo hõikas mulle tõmba keel sisse, ma vaatan no on sees, ei ripu vööni....Elmo siis naerdes, mitte keel vaid geel...energiageel, sain mina ka naerda !!
      Ametlik kahetunnine "saun" saadud, mahlad jooksid ikka hullu moodi, mõned väiksemad kosed olid minu tehtud sellel mäel, alt tulijad said kindlasti kauneid selfisid nende taustal !!
Siin mäe otsas on ilus karjafarm koos söögikohaga, võtsime seest kohvid ja pakkisime võileivad lahti....mmmmm....mida veel tahta, edasi läheb veel kõigest tunnike allamäge ja siis on tänaseks kõik.
Tegime rahalised arvutused ka ära, Elmo on mulle sees 2,35€ ....vana zuulik, tahtis kohe ära anda, ütlesin, et all annad, las tassib oma mündid ise alla, mul praegu seljakott kenasti tasakaalus, lisakaal pole hea ja paberile kirjutatuna on see summa oluliselt kergem !! 
Lõpuks kohal Col de la Forclaz'is !!
Teine pool päevast oli mõnus mäest alla tatsamine koos väikeste pausidega, et vaateid nautida.
Saime telgikohad kohe jurta kõrvale (seekord oli ühismajaks päris ehtne jurta), kuhu on vihmakorral jälle hea sisse pugeda ja öö kuivana veeta. Dušš võetud ja pesu pestud ja hakkaski, sunnik, taevast kallama, Elmo piilub juba jurta uksevahelt, on kotid ja muu kraami varju vedanud...tubli kamraad. Pesuga läks küll nirusti nüüd, hommikul pean märgade sokkidega startima,. Eelmises kämpas oli pesumasin ja kuivati aga siis ei kasutanud...puhas laiskus vist, nüüd on kõik kolm paari niisked aga mis ei tapa teeb tugevamaks !
Oooo...mida luks jurtake, puha pehme mööbel ja värgid, ei mäletagi seda mõnu enam....muidu puu ja kivi ainult taguotsa all, nüüd mõnusalt diivanil !! Tõenäoliselt heidame lebosse siia !!

Erinevad matkasellid käivad jurta uksevahelt piilumas, aga oh häda...kes ees, see eesti mees !!
Õpetasin Elmo ütlema "le Private",  pean poodi lippama, las hoiab korra majas ja jurta tühja.
Homne plaan paigas, tuleb vist hommikupoolikul natuke ronida...ca'3 tundi, tõusumeetreid koguneb 1069m, loodame, et sadu jääb järele, muidu on kivid ja juurikad libedad ning võib natuke ohtlik olla turnida. Ülesse pole hullu aga alla on keerulisem, surub ju 20kg ülevalt peale pidevalt, selles mõttes on matkakepid tohutuks abiks siin mägedes, ilma nendeta oleks poole raskem, just laskuda. 
Hoiame sabad rõngas ja tuju üleval !
Tsau !

























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar